2010. július 17., szombat

Ramszesz - A fény fia - 3.

Már majdnem kiolvastam a könyvet, tegnap este azt hittem, a végére érek, de az utolsó pár oldal előtt elaludtam :) valószínűleg mára marad a befejezés.
A legutóbbi bejegyzés óta a fáraó kinevezte Ramszeszt Egyiptom régensévé, ami egyet jelent azzal, hogy kinevezett trónörökös. Sok időt töltenek együtt, apja folyamatosan adja át neki a tudását, ő már tudja, hogy csak pár év adatott még neki. Ramszesz nővére és húga folyamatosan áskálódnak, összeesküvést szerveznek Ramszesz ellen, rossz hírét keltik és próbálják barátait is ellene fordítani, utóbbit egyelőre nem sok sikerrel. Eközben érdekes, illusztris személyiségek érkeznek Memphiszbe - ezért is szeretem ezt a könyvet, nagyon érdekes történelmi korszakról szól, és olyan eseményeket, kultúrákat mos egybe, amelyeket történelemből külön-külön tanultunk, és így fel sem merül, hogy az egyiptomi és a görög történelem mely korszakai történtek egyszerre. Menelaosz spártai király érkezik hajón Egyiptomba a trójai háború után feleségével, Helénával, akit a harcokban visszanyert, és Homérosszal, a görög költővel. Heléna maradni akar, nem akar férjével visszamenni Spártába - elvégre nem véletlenül szökött el a háború előtt. Ennek a szálnak még nem tudom, mi lesz a kimenetele. Homérosz viszont ténylegesen marad, és itt írja meg az Iliászt.
Ramszesz közben megnősül, Nofertarit veszi feleségül, akit már korábban megismert és megcsodált, és aki jelenleg a királyné intendánsa. A szép Iszettel sem szűnik meg a kapcsolata, sőt, fiuk születik, a kis Ká. Nofertari és Ramszesz első gyermeke, egy kislány, mindössze két hónapot él.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése