2010. szeptember 8., szerda

J. K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

Az első kötet befejezése után szinte levegővétel nélkül belefogtam a másodikba, egyrészt mert kölcsönkönyv, mielőbb vissza szeretném szolgáltatni Eminek, másrészt azért elég letehetetlen :) Ez mindenképp mellette szól. Kicsit zavaró számomra így, gyors egymásutánban olvasva, hogy az író folyton megismétli az előző rész egyes alapköveit, a házak nevét, a fő történéseket, de annak fényében, amilyen időkülönbséggel a kötetek megjelentek, ez végülis érthető.
Arra emlékszem, hogy filmen a második részt már kifejezetten félelmetesnek éltem meg, és emiatt döntöttem úgy, hogy nem nézem meg a többit, amíg nem olvasom el. Könyvben olvasva ugyanis az ember agya annyit képzel maga elé képként, olyan szinten éli át, amennyit a félelemérzete megenged, míg filmen óhatatlanul készen kapjuk a képet, plusz megfelelő technikai eszközökkel gondoskodnak is a borzongásról, ha esetleg magadtól nem ijednél meg eléggé. Ez ellene szól, de remélem, a fenti logika alapján a könyvtől nem fogok rettegve menekülni, és pláne nem riadok majd vissza a többi résztől :)
Egyelőre az elején tartok, Harry és barátai másodévesként érkeztek Roxfortba igen érdekes módon, és most kezdődnek a tanév izgalmai. Mandragóraültetés már kipipálva. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése