2010. augusztus 6., péntek

Bihari Klára: Lorin és Lillia

Mivel otthon Marcinak még mindig a Felejthetetlen mondák és legendákat olvasom esténként, és az nagy is, meg féltettem is elhozni, itt választottunk egy esti mesét a meglévő gyerekkori könyveink közül. Már korábban ajánlgattam Marcinak a Lorin és Lilliát, de a szép, színes, királylányos rajzok miatt azt hitte, nagyon lányos könyv, hiába mondtam neki, hogy igazi kalandregény. Most úgy kezdtük olvasni, hogy ha nem tetszik, választhat mást. Ez már többször bejött, már az első fejezet is nagyon tetszett neki.
Lorin és Lillia két szomszédos, kitalált ország, Toránia és Doránia ifjú hercege, illetve hercegnője. A kis, szerény Doránia és a mellette meghúzódó hatalmas, erős Toránia vezetés szempontjából is nagyon más ország. Dorániában Lillia szülei szeretettel, békében uralkodnak, a torán királyi pár viszont csak báb kancellárjuk, a Fekete Herceg kezében, akinek a bosszú és a háború minden vágya - fiatalon ő is vágyott a dorán királylány, a mai királyné kezére.
Ennek a bosszúnak a részeként viszik Lilliát a béke zálogaként Torániába, hogy ott nevelkedjen több évig, Lorin királyfival kötendő házasságáig. Lorin nagyon szimpatikus neki, össze is barátkoznak, de az embertelen torán etikett, nevelőinek rideg szigora túl kemény Lilliának. Elhatározza, hogy megszökik, Lorin pedig elkíséri, így kezdődnek kalandjaik az országon át...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése